Niets zo leuk als zelf je boeket plukken

Plukseizoen

Zelf je boeket plukken en schikken is heerlijk om te doen.  Maar hoe gaat dat nu precies in z’n werk? 

Het plukseizoen loopt ongeveer van begin maart – wanneer de eerste tulpen en narcissen plukklaar zijn – tot de eerste vorst. 

Houd hiervoor onze facebookpagina of instagram in de gaten. We laten uiteraard tijdig weten wanneer je kan komen plukken. 

Weet dat we ook altijd tips en voorbeeld boeketten zullen posten.  Volg dus onze pagina voor wat extra inspiratie.

Praktisch

De poort tot de tuin is in principe altijd open. Dit betekent dat je volledig vrij bent om te komen plukken op dat tijdstip dat voor jou ideaal is.  Vroeg in de ochtend of liever naar de avond toe? Maakt niet uit, komt maar af!

Ik probeer er op zijn minst op zaterdagvoormiddag altijd te zijn.  Maar ik ben er vaak ’s avonds of op zaterdagnamiddag en zondag. Een beetje afhankelijk van de gezinsplannen ;-).  Klamp me dan maar vast voor tips of wat extra hulp! Maar weet dat niemand jouw boeket kan samenstellen zoals jij dat zelf kan!  

Ter plaatse liggen een aantal mesjes klaar om de bloemen voorzichtig af te snijden. Gebruik je liever een kniptang, dan breng je er beter eentje mee.  Knip nooit de bloem af tot op de grond, maar wel 5 cm boven de grond of in de oksel van de plant.  Vervolgens schik je je geplukte bloemen op je gemak aan de lange tafel.
Idealiter breng je een emmertje met wat water mee om de bloemen onmiddellijk in te zetten.  Hoe korter de periode zonder water, hoe beter.

Nog een laatste tip: de paden in de tuin zijn graspaden. Bij nat weer of ochtenddauw, voorzie je best aangepast schoeisel.
 

Tarieven en waarom zo?

Je bepaalt zelf de prijs van je boeket en je plukervaring. Voor wie een houvast wil, hanteren we als richtprijs 1 euro voor een grote bloem en 0.5 euro voor een kleine.

Voor tulpen en narcissen hanteren we een andere prijszetting. Deze staat aangeduid bij het binnenkomen.

Het ‘altijd open’ principe brengt met zich mee dat we er niet altijd kunnen zijn.  Dit betekent dat we volledig afhangen van de eerlijkheid van jou als bezoeker. Je betaalt zelf cash aan de collectebus aan de ingang of via payconicq.

We geloven rotsvast in de eerlijkheid van onze bezoekers en vertrouwen erop dat dit systeem blijvend kan worden gehanteerd.