Met deze tips geniet je het langst van je boeket

Snijd na het plukken onmiddellijk de stengels schuin af met een scherp mesje of snoeitang. Zo kunnen de bloemen beter water opnemen.  Herhaal dit thuis om de paar dagen.

Gebruik altijd een propere vaas. Gewoon omspoelen is eigenlijk niet genoeg, want zo doodt je niet alle bacteriën.  Gebruik bij voorkeur ecologisch afwasmiddel of eventueel schoonmaakazijn.  Daarna spoel je je vaas overvloedig.  Vul ook je vaas niet tot aan de rand met water, maar eerder tot één derde.  

Zorg er ook absoluut voor dat er geen bladeren in het water zitten. Deze rotten, maken het water troebel en zijn zodoende een ideale biotoop voor bacteriën.  

Kies in de mate van het mogelijke altijd voor regenwater en lauw (geen ijskoud) water.  

Kies thuis een goed plekje uit voor je boeketje geluk.  Zet de bloemen niet in de volle zon of niet in de nabijheid van de verwarming.  Hoe koeler en hoe lichter de plaats, hoe beter.

Fruit is heerlijk, maar bloemen en fruit gaan niet samen.  Rijpend fruit produceert ethyleengas en daar zijn bloemen allergisch aan.  De ene bloem is hier al gevoeliger voor dan de andere, maar beter voorkomen is de boodschap.

Iedere dag vers water is geen overbodige luxe, zeker niet in de zomer.